Maailma rikkaima inimese vara kasvas mõne päevaga mitu miljardit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos filmi The Post, mis käsitleb talle kuuluva The Washingon Post ja ajalehe The New York Times tegevust, esilinastusel
Jeff Bezos filmi The Post, mis käsitleb talle kuuluva The Washingon Post ja ajalehe The New York Times tegevust, esilinastusel Foto: Dennis Van Tine/imago/Future Image

Eilseks oli maailma rikkaima inimese, internetikaubamaja Amazon asutaja ja juhi Jeff Bezose vara väärtus kasvanud juba 106 miljardi dollarini. Aasta algusest ehk kümne päevaga paisus ta vara 6,6 miljardit dollari ehk umbes poole Eesti aastaeelarve võrra.

Suurem osa Bezose varast on seotud talle kuuluva 78,9 miljoni Amazoni aktsiaga, mille hind saavutab üha uusi rekordeid, ja mida kõrgemale aktsia tõuseb, seda rikkamaks Bezos saab. Temale kuuluvate Amazoni aktsiate väärtus on 99 miljardit dollarit.

Kuid Bezose impeeriumi ei kuulu ainult internetikaubamaja, vaid uudisteorganisatsioon, robootikakompaniid ja veel palju muud. Lisaks on ta üks Google’i ingelinvestoreid ning paigutanud raha ka startup-staaridesse Uberisse ja Airbnb-sse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles