Puskar ootab seadust (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsavennade punker: puskar ja sibulaga pekileib.
Metsavennade punker: puskar ja sibulaga pekileib. Foto: Soome suursaatkond / Hannele Valkeeniemi

Rangelt reguleeritud lahja alkoholi kodus tootmise kõrval on kange alkoholi valmistamine keelatud, kuigi ka sellel on paljudes Eesti kodudes oma koht.

Ehkki setode rahvusnapsu handsa kodus valmistamine ja isegi destillatsiooniaparatuuri omamine on keelatud, kogunetakse igal aastal seto kuningriigi päevale jooki mekkima ja valitakse parim hansameister, kirjutab Äripäev.

Aasta lõpul näitas ETV kokandussaates «Wend Weis» ka Euroopa Parlamendi saadik Ivari Padar oma kodukandi joogi varusid. Suurema pudelitäie oli ta «kaevu juurest leidnud».

Setomaa Valdade Liidu tegevjuht Margus Timmo ütles, et nad on natuke lootust kaotanu ja viimastel aastatel pole nad handsa seadustamise nimel väga pingutanud.

«Mingisugusel perioodil võtsime seda aga väga tõsiselt ja käisime läbi ministeeriumid ja ametid ning töötasime selle kallal. Sealt selgus, et hansat saab toota, aga see pole võimalik traditsioonilisel viisil ja väga väikeses mahus, mida meie taotlesime,» rääkis ta.

Pikemalt loe Äripäevast

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles