Transpordiettevõtte juht: teemaksu portaal on täiesti algeline

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 27SEP16
Raskeveokid vuravad l
VILJANDI, EESTI, 27SEP16 Raskeveokid vuravad l Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 1. jaanuarist tuleb maksta teekasutustasu kõikide üle 3,5-tonniste veoautode eest, mis sõidavad Eesti teedel. ML Transpordi juht Meelis Lonni korraldusliku poolega rahul pole.

Eestis puudutab teekasutustasu ligi 40 000 veoautot ja 16 000 ettevõtet ning see peaks aastas tooma riigile tulu umbes 17 miljonit eurot, kirjutab Saarte Hääl.

ML Transpordi juhi Meelis Lonni sõnul mõjutab teema kahtlemata ka neid, sest tegemist on ikkagi nende põhitegevusvaldkonnaga. Praeguseks on nad tasunud seda maksu riigile juba 9000 eurot.

Teekasutusmaksu tasutakse spetsiaalses portaalis teetasu.ee, mis on Meelis Lonni hinnangul täiesti algeline ning võiks e-riigis olla kindlasti paremini lahendatud ja lisaks võiks portaal Eesti registris olevad autod automaatselt välja tuua ehk väljad võiksid olla n-ö eeltäidetud ja ettevõtja asi ainult maksta.

Üldiselt maksudest rääkides sõnab mees, et ta ei mäletagi oma 26-aastase ettevõtjakarjääri jooksul sellist aastat ja tema arvates unustab riik ära, et eelarvet täidavad ettevõtjad, kes nüüd ei püsi konkurentsis Läti või Leeduga, kus on vedajad odavamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles