Prantsuse ametnikud: Hiina tellib Airbusilt 184 A320 lennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A320
Airbus A320 Foto: LUKE MACGREGOR/REUTERS

Hiina on tellinud Euroopa lennundushiiult Airbus 13 lennufirmale 184 A320-tüüpi lennukit, ütlesid Prantsuse ametnikud kolmapäeval president Emmanuel Macroni kolmepäevase visiidi lõppedes.

Tehingu maksumust ei ole avaldatud, kuid ühe vahekäiguga A320 keskmine hind on 99 miljonit dollarit, mis tõuseb mudeli A320neo puhul 108,4 miljonini, selgub Airbusi veebilehelt. Seega võib tehingu maksumus ulatuda vähemalt 18 miljardi dollarini.

Teisipäeval allkirjastati Macroni ja Hiina presidendi Xi Jinpingi kohtumisel 50 lepingut, sealhulgas strateegilistes sektorites nagu tuumaenergia ja lennundus. Macroni saatis visiidil umbes 50 ärijuhti, teiste seas Airbusi ja Prantsuse riikliku tuumaenergiakompanii Areva juhid.

Macron ütles teisipäeval, et Xi kinnitas talle Airbusile tellimuse esitamist. «See on midagi, mis viiakse täielikult lõpule mõne aja jooksul, aga mida president mulle kinnitas,» sõnas ta.

«President Xi kinnitas mulle, et Hiina säilitab lähiaastatel tellimuste mahu ning Airbusi ja Boeingu turuosa vahel pariteedi,» lausus Prantsuse president. Airbus oli juba teisipäeval teatanud kokkuleppest A320 tootmise suurendamiseks Hiinas, mis on maailma suuruselt teine lennundusturg.

Hiina teatas novembris USA presidendi Donald Trumpi visiidi ajal, et ostab umbes 37 miljardi dollari eest Ühendriikide lennundushiiult Boeing 300 lennukit. Boeingu hinnangul läheb Hiinal järgmisel 20 aastal vaja umbes 7240 reisilennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles