Väikekaupmehed: alkoholiaktsiisi tõusu vähendamine meid ei päästa (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti pood Padise vallas Harjumaal
Kusti pood Padise vallas Harjumaal Foto: Peeter Langovits

Eilse nelja riigikogu komisjoni ühisistungi järel, kus arutati maapoodnike muresid, märkisid väikekaupmehed, et kuigi nende hinnangul mõjutab alkoholi toomine Lätist ka muude kaupade müügi vähenemist, alkoholiaktsiisi tõusu kärpimine probleemi ei lahenda.

Väikekaupmeeste Liidu juhatuse liige Rein Reinvee ütles, et uusi lahendusi teisipäevasel istungil ei kõlanud, vahendab ERRi uudisteportaal uudistesaadet «Aktuaalne kaamera».

Tema sõnul ei soovi maapoodnikud rõhutada, et maaelu on seotud vaid alkoholi ja selle aktsiisiga, kuna lisaks alkoholile tuuakse Lätist nüüd ka maiustusi, lihatooteid, tavalisi karastusjooke, aiakaupu ja ehitusmaterjale.

«Need vahed on nii meeletud, et kui natukene vahe väheneb, siis see tervikuna ei anna olulist tulemust,» selgitas Reinvee alkoholiaktsiisi tõusu vähendamise plaani, mis praegu riigikogus valitsuserakondade initsiatiivil menetlusse on võetud.

Rahanduskomisjoni esimees, keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin ütles, et maaelu probleemid on laiemad kui hinnatõus. 

«Kui kõrvalt on juba kadunud kõik, mis moodustas selle elustruktuuri – see politseinik, see arst, see pangaautomaat, see kool, see lasteaed – kui neid kõiki ei ole, siis väikepood seda elu küll tagasi ei too,» rääkis Stalnuhhin.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles