Põltsamaa Felix: kurgis peab krõmpsu olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgid
Kurgid Foto: Toomas Huik

Põltsamaa Felixi turundusjuht Marek Viilol rääkis Pärnu turunduskonverentsil sellest, miks on oluline kasutada kodumaist kurki ja kuidas on kurgikasvatus viimase paarikümne aastaga arenenud.

«Ei saa toota kvaliteetset toitu, kui ei ole kvaliteetset tooret. Kurk kaotab suure osa oma kaalust tundidega- täna korjatud kurk ei ole enam homme seesama. Kurgis peab aga krõmpsu olema,» selgitas Viilol kodumaise kurgikasvatuse olulisust.

1990. aastate algul kasvatati kurki Eestis kasvuhoones ning kurgikasvatus avamaal tundus Viioli sõnul toona ulmeline, kasvatajad olid ametis väikeste kogustega ning kvaliteet oli ebastabiilne.

Vaatamata mõningasele kahtlusele hakkas kurk ometigi Eesti avamaal kasvama ning seda süüakse nüüd ka kodust kaugel.

Selleks, et inimesed teaksid, kuskohast nende kurk tuleb ja kes selle on kasvatanud, on Felix Viiloli sõnul suurimad kasvatajad purgi peale pannud. Näiteks Anneli Steinbruch, kes kasvatab kurke Mulgimaal, on oma pildiga «Perekurkide» purgil.

«Aga mitte ainult kurgiga pole me suuri tegusid teinud,» Viiloli sõnul on Põltsamaa Felix ka suurim kõrvitsatootja põhjamaades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles