Põltsamaa Felixi turundusjuht Marek Viilol rääkis Pärnu turunduskonverentsil sellest, miks on oluline kasutada kodumaist kurki ja kuidas on kurgikasvatus viimase paarikümne aastaga arenenud.
Põltsamaa Felix: kurgis peab krõmpsu olema
«Ei saa toota kvaliteetset toitu, kui ei ole kvaliteetset tooret. Kurk kaotab suure osa oma kaalust tundidega- täna korjatud kurk ei ole enam homme seesama. Kurgis peab aga krõmpsu olema,» selgitas Viilol kodumaise kurgikasvatuse olulisust.
1990. aastate algul kasvatati kurki Eestis kasvuhoones ning kurgikasvatus avamaal tundus Viioli sõnul toona ulmeline, kasvatajad olid ametis väikeste kogustega ning kvaliteet oli ebastabiilne.
Vaatamata mõningasele kahtlusele hakkas kurk ometigi Eesti avamaal kasvama ning seda süüakse nüüd ka kodust kaugel.
Selleks, et inimesed teaksid, kuskohast nende kurk tuleb ja kes selle on kasvatanud, on Felix Viiloli sõnul suurimad kasvatajad purgi peale pannud. Näiteks Anneli Steinbruch, kes kasvatab kurke Mulgimaal, on oma pildiga «Perekurkide» purgil.
«Aga mitte ainult kurgiga pole me suuri tegusid teinud,» Viiloli sõnul on Põltsamaa Felix ka suurim kõrvitsatootja põhjamaades.