Maailma kalleima viina omanik on Eestile võlgu (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Menusarjas «Kaardimaja» Ameerika ja Venemaa presidendi suhteid soojendanud viina erakordsus seisneb selles, et pudel on tehtud kolmest kilost kullast, kolmest kilost hõbedast, seda ehib tsaarikotkakujuline kork ja jupike nahka ehtsalt 1912. aasta Monte Carlo ralli läbi teinud autolt.
Menusarjas «Kaardimaja» Ameerika ja Venemaa presidendi suhteid soojendanud viina erakordsus seisneb selles, et pudel on tehtud kolmest kilost kullast, kolmest kilost hõbedast, seda ehib tsaarikotkakujuline kork ja jupike nahka ehtsalt 1912. aasta Monte Carlo ralli läbi teinud autolt. Foto: BRIAN IINGBERG/AFP

Möödunud nädalal Taani baaris varastatud maailma kalleima viinapudeli – mis maksab üle miljoni euro – tegeliku omaniku Leonard Yankelovichi ettevõttel on Eestis aga maksuvõlg.

Selle aasta teisel päeval sisenes kapuutsi silmini tõmmanud mees Kopenhaageni baari Cafe 33, võttis suuna baarileti taha ja haaras sealt justkui juhuslikult ühe pudeli, vahendab Äripäev.

Tegelikult teadis pikanäpumees aga täpselt, mille järele läks: saagiks langes maailma kalleim viinapudel, mis kogus kuulsust populaarses sarjas «Kaardimaja», kirjutas New York Times.

Varastatud pudel ise polnud aga sugugi taanlase oma, vaid saadi baari omaniku Ingerbergi sõnul laenuks läti Dartzi-nimelise firma omanikult Leonard Yankelovichilt (Leonards Jankelovics). 

Maailma autoajakirjades reklaamib Yankelovich luksusautosid Läti firma Dartz Motorz Company kaudu, mis tegelikult kuulub aga Eestis registreeritud Dartz Grupa OÜ kontserni, mille bilanssi vaadates hakkab silma napp müügitulu ja kopsakas maksuvõlg, mis ulatub 20 500 euroni.

Möödunud neljapäeval leiti varastatud viinapudel ühelt Kopenhaageni ehitusplatsilt üles – kuigi pudel oli ise heas seisus, oli viin selle seest juba läinud.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles