Lõviosa soomlasi tahaks toidupoest veini osta (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilett.
Alkoholilett. Foto: Liis Treimann

Küsitluse kohaselt toetab 55 protsenti soomlasi alkoholimüügi piirangute leevendamist. 

Reedel avaldatud uuringu kohaselt toetas 55 protsenti soomlasi riikliku alkoholimonopoli kaotamist. 30 protsenti toetab aga praegust süsteemi, kus riiklik monopol Alko on ainus, kes tohib müüa jooke, kus on kangust rohkem kui 5,5 protsenti, vahendab Yle.

Selle aasta algusest leevendati Soome alkoholiseadust, kui seni tohtis toidupoes müüa kuni 4,7 protsendi kangust alkoholi siis nüüd on lubatud kuni 5,5 protsendised joogid.

Professor Pia Mäkelä Soome terviseinstituudist aga kahtles küsitluste tulemustes, kuna nende uuringute kohaselt on suur osa Soome elanikest seniste piirangute poolt. Mais avaldatud küsitluse kohaselt vastas 60 protsenti inimestest, et tahab senise alkoholimüügi korra jätkumist.

Mäkelä sõnul tulevad erinevused küsimuste erinevast sõnastusest.

Kari Luoto Soome toidukaupmeeste liidust aga märkis, et ka nende mulluse küsitluse tulemused räägivad pigem inimeste soovist müügipiiranguid vähendada. Tema sõnul on selle põhjuseks soomlaste varasemast suurem reisikihk ning muutunud toidukultuur. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles