Idufirma juht ostis ettevõtte tuntud pangalt välja

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbank.
Inbank. Foto: Erik Prozes

Isikutuvastusteenust pakkuva idufirma Veriffi asutaja ja juht Kaarel Kotkas ostis veerandi ettevõttest Inbank ASilt välja.  

Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul põhjustasid müügiotsuse hea ostupakkumine ning strateegiline otsus suunata investeeringud Inbanki põhitegevuse kasvatamisele. 

«Viimase aastaga on Veriffi investorite ring laienenud. Selles ettevõtmises on meie roll stardikiirenduse võimaldamise näol täidetud ja jääme huviga jälgima Veriffi edaspidist arengut,» ütles ta.

Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkase sõnul oli ostuhuvi tingitud strateegilisest vajadusest. «See oli väga oluline samm pidades silmas Veriffi rahvusvahelist arengut. Oleme meeskonda laiendamas ning üheks motivatsiooni hoovaks on kahtlemata ka võtmeisikutele optsioonide pakkumine,» lisas ta.

Kotkase sõnul kasvas Veriff möödunud aasta teises pooles väga kiiresti – kui aasta esimeses pooles kuulus Veriffi kliendiportfelli neli ettevõtet, siis aasta lõpuks oli kliente kolm korda rohkem.

Täpsemalt müüs 25,9-protsendilise osaluse Inbank AS-i tütarfirma Inbank Technologies OÜ Kaarel Kotkase ettevõttele Bevoke Estonia. Tehingu järgselt kuuluvad Veriffi osanikeringi Bevoke Estonia, Hillstead Capital, Kei Aar, Mobi Solutions ning Wiser Financial Advisors.

2015. aasta sügisel Kaarel Kotkase poolt asutatud Veriff pakub ettevõtetele internetis isikusamasuse tuvastamise teenust. Veriff võimaldab tuvastada inimesi isikut tõendava dokumendi ja veebikaamera abil, et vähendada finantsvaldkonna küberkuritegudest tingitud kahjusid. Veriffi tuntumate Eesti ettevõtetest klientide hulka kuuluvad Agrello, Hansapost, Inbank ja LHV. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles