Austria keskpankur: bitcoin tuleks maksustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin
Bitcoin Foto: Jörn Wolter/wolterfoto.de

Bitcoin'i tuleks reguleerida ja maksustada, kuna see on spekulatsiooni ja rahapesu vahend, ütles Austria keskpanga juht Ewald Nowotny usutluses väljaandele Süddeutsche Zeitung.

«Bitcoin’ile peaks kehtima kõigile teistele finantstehingutele omane põhiline reegel – asjaosalised peaksid paljastama, kes nad on,» ütles keskpankur, lisades, et krüptovaluutale tuleks kehtestada käibemaks, kuivõrd see pole päris valuuta.

«Ei ole vastuvõetav, et nüüd kui otsustasime rahapesu tõkestamiseks võtta käibelt 500-eurosed rahatähed ja karmistasime reegleid, peame rõõmsalt pealt vaatama, kuidas inimesed ülemaailmselt bitcoin’iga raha pesevad,» jätkas ta.

Samas nentis Nowotny, et keskpank peaks sekkuma vaid siis, kui bitcoin hakkab muutma inimeste käitumist. Tema sõnul seda veel juhtunud ei ole, kuna bitcoin’i väärtuse ebastabiilsus ja tehingute aeglus teevad selle igapäevaselt raskesti jälgitavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles