Ida-Virumaal alustab bitcoin'i kaevandus (6)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani ettevõtjad Hikaru Kusaka (vasakul) ja Kazuteru Arimura poseerivad Tallinnas Öpiku maja valgusinstallatsiooni all.
Jaapani ettevõtjad Hikaru Kusaka (vasakul) ja Kazuteru Arimura poseerivad Tallinnas Öpiku maja valgusinstallatsiooni all. Foto: Madis Sinivee

Ida-Virumaa tõestab oma positsiooni uue ajastu kaevanduspiirkonnana, kui jaapanlased avavad jaanuaris Eesti Energia tehnopargi esimese rentnikuna Balti Elektrijaamas siinse mastaapseima krüptokaevanduse.

Sügisel Pakri tööstuspargis ligi miljon eurot maksva serveripargi avanud Kazuteru Arimura ja Hikaru Kusaka kümnekordistavad oma panuseid, rentides Balti Elektrijaama tööstushoones ligi 1000 ruutmeetrit põrandapinda.

Tundlike serverite jaoks sobiva keskkonna loomine elektrijaama ühes tootmishoones parasjagu käib ning veebruaris algab kaevandamine Eestis registreeritud osaühingu Blockhive lipu all.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles