Alkoholiaktsiis: 25 miljoni lisaeuro asemel ligi 40 miljonit alalaekumist (65)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased alkoholileti ääres Kristiine Keskuses
Eestlased alkoholileti ääres Kristiine Keskuses Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud aasta lõpus prognoosis rahandusministeerium tänavuse aasta alkoholiaktsiisi laekumiseks üle 276 miljoni euro, suvises prognoosis langetati seda summat 237,5 miljoni euroni, kuid praeguseks on selge, et ka seda eesmärki ei suudeta saavutada.

Detsembri lõpul tunnistas aga ministeerium, et sellist summat kokku ei tule. Aasta eest prognoositud mitmekümne miljoni euro suuruse kasvu asemel seistakse silmitsi hoopis suuremas summas alalaekumisega, vahendab ERRi uudisteportaal.

Täpsemaid andmeid aktsiisilaekumise kohta ei ole teada, sest rahandusministeeriumi pressiesindaja Siiri Suutre sõnul ei saa konkreetsetest numbritest praegu veel rääkida. Küll aga on teada, et selle aasta laekumine jääb allapoole suvel kavandatud 237,5 miljonit eurot.

2016. aastal laekus alkoholiaktsiisi 251 miljonit eurot, mida oli prognoositust ligi 15 miljonit enam.

Tuleval aastal loodab riik alkoholiaktsiisist saada 341 miljonit eurot, kuid konjunktuuriinstituut on varem öelnud, et seda eesmärki täita ei suudeta.

Kommentaarid (65)
Copy
Tagasi üles