Kuidas katta jõululaud lihavabalt? (4)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norivorstid.
Norivorstid. Foto: Sandra Vungi

Sandra Vungi, keda pärjati ka lõppeva aasta parima toidublogija tiitliga, on olnud taimetoitlane juba aastaid ning ei näe mingit probleemi selles, et katta pühadelaud vaid taimse toiduga.

Jõululaual tavalisele eestlasele asendamatuna näivate verivorstide ja ahjuliha puudumine ei tähenda tühja taldrikut paari porgandi ja keedukartulitega. Oma blogis on Vungi kokku pannud vägagi eeskujuliku menüü, kust ei puudu ka jõuluvorstid ja sült. Ainukene erinevus traditsioonilisest jõululauast ongi see, et kõik toidud on taimsed.

«Väga maitsva ja lihtsa verivorsti alternatiivi mõtlesin välja kuskil viis aastat tagasi ja see on aastate jooksul leidnud tee väga paljude taimetoitlaste jõululauale,» sõnas Vungi. Tihti kutsutakse tema välja mõeldud jõuluvorste hoopis norivorstideks, sest soolika asemel kasutatakse musta värvi norilehte, mis õliga määrides ja ahjus küpsetades mõnusalt krõbedaks muutuvad. «Sisu on tehtud odrakruupide, praesibula, rohkete maitseainete ja ürtide ning ubadega.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles