Igasta: Tallinki väikeaktsionäre ootab ülevõtmispakkumine (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Igasta
Henrik Igasta Foto: Peeter Langovits

Tallinki osanikud tegid avalduse kavandatavast tehingust juba suvel, kuid praeguseks on veel liiga vähe informatsiooni, et aru saada, millist müüki plaanitakse, tõdes Superia Corporate Finance juhtivpartner Henrik Igasta.

Henrik Igasta:

Neid variante, mille peale hakata stsenaariume ehitama, on mitu: terve ettevõtte müük, mõne ärisegmendi müük, ettevõtete ühendamine, äri ühendamine jne.

Mina pean tõenäoliseks lahendust, et tegemist on ärist väljuda sooviva aktsionäriga, kes pakub näiteks strateegilisele investorile kontrolli ettevõtte üle. Selline lahendus toob kaasa ülevõtmispakkumise väikeaktsionäridele.

Ma pean vähetõenäoliseks stsenaariumit, mille kohaselt mõni olemasolev aktsionär soovib kaasaktsionäri osakuid omandada, sest selleks tehinguks poleks käivitatud protsessi, mis tõi kaasa ettevõtte aktsiate hinna järsu tõusu varasemalt üheksakümnelt sendilt praeguseks rohkem kui 1,2-eurose tasemeni.

See, kui palju väikeaktsionärid ülevõtmisest võidavad, sõltub tehingu hinna fikseerimise tasemest, mida pole võimalik ennustada.

Samuti pole veel selge, kas tehing üldse toimub, sest nad on juba varem ühe sellise katse teinud. Kõikidele küsimustele vastuste ootamine võtab minu hinnangul aega kolm kuud kuni pool aastat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles