Eni ja Shell lähevad Itaalias korruptsioonis kahtlustatuna kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shell.
Shell. Foto: AP/Scanpix

Itaalia energikontsern Eni ja naftafirma Shell lähevad Itaalias kohtu alla, süüdistatuna altkäemaksus ja korruptsioonis seoses 2011. aastal ostetud avamere naftamaardlaga Nigeerias.

Ettevõtteid süüdistatakse korruptsioonis seoses 2011. aastal 1,3 miljardi dollari eest ostetud OPL245 avamere naftamaardlaga, mis sisaldab hinnanguliselt 9 miljardit barrelit toornaftat.

Naftafirmade ning Nigeeria Malabu Oil and Gasi vahelist tehingut vahendas Nigeeria valitsus ning süüdistuste kohaselt said selle käigus altkäemaksu Nigeeria toonane president Goodluck Jonathan ja naftaminister Dan Etete.

Milano kohtunik käskis 5. märtsil algaval protsessil kohtu ette ilmuda teiste seas ka Eni tegevjuhil Claudio Descalzil, tema eelkäijal Paolo Scaronil ning ka Dan Etetel, kes on väidetavalt Nigeeria firma omanik.

Eni teatas, et tegevjuht Claudio Descalzi ei olnud väidetava süüteoga seotud ning ettevõte on kindel, et kohtumenetlus kinnitab Eni süütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles