Valitsus toetab PERHile suurprojekti rahastamiseks vajaliku riigigarantii andmist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Foto: Peeter Langovits

Valitsus otsustas tänasel istungil toetada SA Põhja-Eesti Regionaalhaiglale (PERH) 52,2 miljoni euro ulatuses riigigarantii andmist, mis on tingimus Euroopa Investeerimispangalt (EIB) 43,5 miljoni euro ulatuses laenu saamiseks.

Saadava rahaga ehitatakse valmis haiglakompleksi patoloogia ja C korpus ning varustatakse need uute meditsiiniseadmetega.

Riik annab sarnaseid garantiisid vaid erandjuhtudel. PERHi projekti garanteerimisega toetab riik suuremahulist tervishoiuprojekti, mis tõstab märkimisväärselt meditsiinisüsteemi efektiivsust. Valmivad haiglakompleksid koondavad kokku kõrgtehnoloogilised ja erialaliselt nõudlikud raviteenused ning aitavad katta kasvavat vajadust meditsiiniteenuste järele. PERHi laenu mõjuga valitsussektori tasakaalule on arvestatud riigi eelarvestrateegias.

EIB laen tagab projekti tähtaegse valmimise 2015. aastaks. Lisaks on EIB pakutud laenutingimused võrreldes pankadega soodsamad – oodatav intressimäär on 6 kuu Euribor + 0,3 protsenti ning laenu tagasimaksmise tähtaeg on 2035. aasta. Riigigarantii andmise lõpliku otsuse teeb riigikogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles