Eesti Gaas hakkab Leedust veeldatud maagaasi tarnima

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaasi veok
Eesti Gaasi veok Foto: Erakogu

Eesti Gaas sõlmis Klaipeda veeldatud maagaasi terminali opereeriva ettevõttega Klaipėdos Nafta terminali kasutamise leppe, mille alusel hakkab tarnima Leedust veeldatud maagaasi.

«Eesti Gaas on praegu ostnud 1500 kuupmeetrit LNGd, mis teeb umbes 40 haagist. Tarnime LNGd oma veokitega ja saame seda pakkuda klientidele ja huvilistele nii Eestis kui teistes lähiriikides. Eelmisel nädalal toimus esimene vedu,» rääkis Eesti Gaasi juhatuse liige Margus Kaasik.

Seni on Eesti Gaas LNGd transportinud eelkõige Pihkvast, aga lisaks ka Soomest ja Poolast. Leping Leedu terminaliga mitmekesistab tarneallikaid.

«LNG roll transpordis ja eriti meretranspordi kütusena lähiaastatel kasvab, Eesti Gaas peab seda ettevõtte äriplaanide kujundamisel oluliseks märksõnaks,» avas Kaasik tulevikuperspektiive.

«Ka tööstus jaoks on LNG kõrge kütteväärtusega ja keskkonnasõbralik energiaallikas, mis võimaldab varustada maagaasiga piirkondi, mis ei ole gaasitorustikuga ühendatud,» lisas Kaasik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles