Eesti ettevõtja süüdistab Lätit vaba konkurentsi piiramises

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia vabasadam.
Riia vabasadam. Foto: Riia vabasadam

Riia vabasadama juhid ajasid seimi seadusemuudatustele viidates sadamast minema Eesti laevad, mis osutasid seal puksiirteenust, kuid ettevõtjate hinnangul rikub Läti Euroopa Liidu vaba konkurentsi põhimõtteid.

Ühest küljest on Riia sadam avalik-õiguslik institutsioon, kuid teisalt tegutseb see kui tavaline eraettevõte, ja seejuures veel väljaspool konkurentsi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti firma PKL puksiirid on üle kaheksa aasta töötanud ühes Riia sadama kütuseterminalidest, kuidas nüüd on neil kästud sadamast lahkuda ning konkurentide eemaletõrjumine käib seal järjekindlalt.

Konkurentsiamet on Riia sadamale teinud mitu trahvi ja ettekirjutust, kuid Läti riigi ja Riia linna esindajaist nõukogu ei tee märkamagi, et neid ei täideta.

ASi PKL nõukogu esimees Rein Tõntson ütles, et kõik need reeglid, mis sadam oli puksiirifirmadele ette näinud, ei kehtinud sadama enda puksiiridele, küll aga kõigile teistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles