POSTIMEHE INTERVJUU: Katainen kahtleb Hiina rahas (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Euroopa Komisjoni asepresident Jyrki Katainen on isegi käinud Junckeri plaani jaoks Hiinast investoreid otsimas, soovitab ta sellesse ettevaatlikult suhtuda.
Kuigi Euroopa Komisjoni asepresident Jyrki Katainen on isegi käinud Junckeri plaani jaoks Hiinast investoreid otsimas, soovitab ta sellesse ettevaatlikult suhtuda. Foto: ERIC VIDAL/REUTERS

Kuigi Hiina raha võib pakkuda palju võimalusi suurinvesteeringute tegemiseks, tuleks sellesse esialgu suhtuda ettevaatlikult, rääkis hiljuti Vesterbacka plaanile hinnangut andes Euroopa Komisjoni asepresident, endine Soome peaminister Jyrki Katainen.

Mida arvate kõige värskematest arengutest seoses Helsingi-Tallinna tunneliga ehk Peter Vesterbacka plaanist ehitada see valmis Hiina rahaga? Kas see läheb kuidagi vastuollu ametliku tunneliplaaniga, mis on juba kahe riigi vahel kokku lepitud?

Praegu on käimas ulatuslik Tallinna-Helsingi püsiühenduse teostatavuse analüüs. Selle tulemused peaksid selguma 2018. aastaks. Enne kui meil ei ole teostatavuse analüüsi tulemusi, on veel vara rääkida selle projekti rahastamisest. Ka aitaks Rail Balticu valmimine muuta püsiühenduse väljaehitamist majanduslikult mõttekamaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles