Uued omanikud süüdistavad tippfirmat miljonitega tüssamises

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Profiili büroohoone nurgakivi panek ja pärja mahavõtmine 2014. aasta märtsis.
E-Profiili büroohoone nurgakivi panek ja pärja mahavõtmine 2014. aasta märtsis. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tööstusfirma E-Profiil uus omanik Technobalt süüdistab E-Profiili rahaasjade moonutamises, lisaks on üleval Luminori petmise kahtlus.

Aasta tagasi E-Profiili aktsionäride ringi läinud Technobalt pööras peagi vanade olijate, nii juhatuse kui ka nõukogu liikmetega tülli ja hakkas mõtlema, kas ei ostnud põrsast kotis, vahendab Äripäev. Technobalt pani firmas tööle oma finantsjuhi.

Erikontrolli raporti põhjal võib öelda, et E-Profiil esitles ostja rollis olnud Technobaltile petlikult ilusaid numbreid - Technobalti esindava vandeadvokaadi Jaanus Mody sõnul näitas E-Profiil tulusid tegelikkusest suuremana.

Näiteks pani kasumisse kirja lepingute mahu, samas projektide kuludega ei arvestanud, nii kogunes bilanssi õhku kahe aasta peale kokku 15 miljonit eurot. Mody sõnul peitus ilusate numbrite taga täiesti teine pilt, tegelikkuses pidanuks E-Profiili mõlema majandusaasta omakapital kukkuma miinusesse.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles