Analüütik: kohus jättis Tallinna Veele õlekõrre

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vee lipp
Tallinna Vee lipp Foto: Jaanus Lensment

Selle ainsa klausliga, mis eile riigikohtus Tallinna Vee vaidluses konkurentsiametiga ettevõtte kaebuses rahuldati, jättis kohus ettevõttele õlekõrre, ütles LHV panga vanemanalüütik Sander Danil Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

Danili seisukoht on, et nüüd tuleb Tallinna Veel järgida kohtuotsust ja esitada konkurentsiametile uus tariifiavaldus, vahendab Äripäev.

Aga huvitav punkt on tema sõnul see, et ainus klausel selles konkurentsiameti 2011. aasta ettekirjutuses, mille tühistamisega kohus nõustus, ütles, et ettekirjutus saab täidetud ainult juhul, kui amet kooskõlastab uue hinnataotluse. «Kui palju madalamad uued tariifid peaksid olema, seda mina küll täna ei oska hinnata,» nentis Danil.

Tema hinnangul tekib nüüd küsimus, milliseid kulusid täpselt tariifi arvestamisel arvutada ja kuidas arvestada kapitali tootluse kulusid - ning just seetõttu tundub talle, et selle klausliga, mis rahuldati, jättis kohus ettevõttele õlekõrre.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles