Kuidas huulepulga jälgi riietelt maha saada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huulepulk.
Huulepulk. Foto: Pexels / CC0 Licence

Pärast aastavahetuse pidustusi võid avastada, et peoriided on määrdunud huulepulgaga. Huukepulgajälge maha saada ei pruugi aga olla nii lihtne, vahendab GoodHousekeeping.com.

Huulepulk võib pidustuse ajal muuta välimuse täiuslikuks. Kui huulevärv aga riietele peaks sattuma, siis võib ta palju peavalu valmistada. GoodHousekeeping.com on välja toonud lahenduse, kuidas eri materjalidelt huulpulga jälgi maha saada.

Riided

Alusta sellest, et kraabi maha kogu üleliigne huulepulk (võib proovida ka kleeplindi kasutamist, et väiksemaid tükke kätte saada). Seejärel pane riie likku ja kasuta plekieemaldit. Mida varem sul õnnestub plekk likku saada ja vahendit kasutada, seda kiiremini see mõjub. Kui eelpesu ei aita, proovi kasutada käsna ning keemilist puhastuslahustit.

Vaip

Ka siin tuleks alustada üleliigse huulepulga maha kraapimisega. Seejärel tupsuta märja ja keemilise puhastuslahustiga töödeldud valge lapiga plekki. Jätka oma tegevust seni, kuni plekk kaob.

Kui plekk ei kao, siis sega kokku üks supilusikatäis nõudepesuvahendit ühe supilusikatäie äädikaga ja tupsuta plekki saadud seguga. Hiljem tupsuta külma veega ja kuivata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles