Regionaalhaigla taotleb 43,5 miljoni eurost laenu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja Eesti Regionaalhaigla uus sissepääs haigla X-korpuses.
Põhja Eesti Regionaalhaigla uus sissepääs haigla X-korpuses. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla taotleb 52,2 miljoni euro suurust riigigarantiid, et võtta Euroopa Investeerimispangalt (EIB) 24 aastaks 43,5 mln eurot laenu, mille indikatiivne intressimäär on 6 kuu Euribor + 0,3 protsenti.

Laenu eesmärk on lõpetada Euroopa Regionaalarengu Fondi suurprojekt, mis hõlmab uue X-korpuse ehitust (valmis 2010) ning C- ja patoloogiakorpuse rekonstrueerimist ning meditsiinitehnikaga sisustamist. Praegu toimuvad C- ja patoloogiakorpuse projekteerimistööd. Ehitus peaks algama 2011. aasta septembris. Ehituslepingu sõlmimise eeltingimuseks on riigikogu otsus riigigarantii andmiseks.

Projekti kogumaht on 160,9 mln eurot, millest välisabi on 66,1 mln eurot. Välisabi arvelt on väljamakseid tehtud 40,6 mln eurot (61,5 protsenti). Haigla finantseerib projekti 94,8 mln euro ulatuses Põhjamaade Investeerimispanga (NIB) ja EIB laenude ning haigla enda rahaga.

Rahandusministeerium toetab riigigarantii andmist, sest tegemist on kõrgeima ravietapi haiglaga, võetav laen on vajalik struktuurivahenditest finantseeritava projekti lõpetamiseks ja projekti mõjuga valitsussektori tasakaalule on arvestatud. Rahandusministeeriumi hinnangul on Põhja-Eesti regionaalhaigla pikaajalise garantiiperioodi kestel piisavalt maksejõuline. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles