Eesti firma kinnitab kanda elektrisõidukite turul

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk.
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk. Foto: Eero Vabamägi

Eesti ettevõte Skeleton Technologies allkirjastas Jaapani korporatsiooniga Sumitomo kokkuleppe, millega turustatakse jaapanlastele superkondensaatoreid hübriid- ja elektrisõidukite ehitamiseks. 

Skeleton tegevjuht Taavi Madiberk ütles, et koostööleping tuli väga loomulikult. «Sumitomo maailmatasemel turustusvõrgustik ja elektrifitseerimisega seotud tehnilised teadmised võimaldavad meil autotööstuses paremini kanda kinnitada ning luua olulised sidemed selle valdkonna tähtsamate tegijatega,» rõõmustas Madiberk. 

Superkondensaatorid on suure võimsusega elektrienergia salvestamise seadmed, mis aitavad oluliselt kaasa elektri- ja hübriidautode paremaks muutmisele. 

Superkondensaatorite kõrge võimsustihedus, vaid 2-3 sekundit pikk laadimisaeg ning rohkem kui miljon tsüklit pikk eluiga võimaldavad neil lisaks CO2 emissioonide vähendamisele tõsta sõidukite jõudlust ning tagada nende tootmise kuluefektiivsus. 

Sumitomo Euroopa esinduse Varssavi kontori juhataja Hidenori Eto ütles, et superkondensaatoritel on transpordisektoris oluline roll rakendustes, kus on vaja suurt võimsust.

«Skeletoni revolutsioonilisel tehnoloogial on potentsiaali seda valdkonda edasi viia ning kindlustada, et nii tootjad kui tarbijad lõikavad hübriidlahendusest maksimaalselt kasu. Ootame meie koostööd ja soovime toetada Skeleton Technolgies ettevõtte kasvu,» lisas Eto. 

Skeleton Technologies on grafeenil põhinevate superkondensaatorite ja energiasalvestussüsteemide tootja ja arendaja. Skeleton Technologies Groupi üks osanikest on Margus Linnamäe, kellele kuulub ka väljaanne Postimees.

Sumitomo korporatsiooni Euroopa esindus on täislahendusi pakkuv ettevõte ja investeerimislahenduste pakkuja. Koos Londonis asuva Euroopa peakorteriga, on Sumitomol 13 esindust kokku kümnes riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles