Põhjamaade tipp-poliitikud vaevad Helsingis finantskriisi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istungil annab pressikonverentsi ka viimasel ajal tugevas finantskriisis vaevelnud Islandi peaminister Geir Haarde.
Istungil annab pressikonverentsi ka viimasel ajal tugevas finantskriisis vaevelnud Islandi peaminister Geir Haarde. Foto: AP / Scanpix

Esmaspäevast kolmapäevani Helsingis toimuval Põhjamaade Nõukogu istungil arutavad poliitikud peateemana finantskriisi. 


Iga-aastasest Põhjamaade tippkohtumisest võtavad mitmesugustes töövormides osa Põhjamaade peaministrid, valitsuste liikmed, opositsioonijuhid, parlamendiliikmed ning Balti riikide valitsuste juhid, teatas Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.

Islandi peaminister Geir Haarde annab pressikonverentsi esmaspäeval. Põhjamaade rahandusministrite finantskriisi arutamine on planeeritud teisipäevale.

Teised olulisemad teemad on Põhjamaade säästva arengu kava aastateks 2009-2013, Põhjamaade keelepoliitika arutelu, Arktika koostööprogramm aastateks 2009-2011, Põhjamaade Ministrite Nõukogu ettepanek Põhja- ja Baltimaade koostöö suundadeks 2009-2013, keskkonna tegevuskava aastateks 2009-2012 ja raportid Põhjamaade tegevustest üleilmastumisega kohenemisel.

Istung toimub Soome Eduskunta hoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles