Euroopa Liidu ministrid leppisid kokku 5G võrgu arendamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-minister Urve Palo.
IT-minister Urve Palo. Foto: Mattias Tammet/Õhtuleht

Euroopa Liidu (EL) telekommunikatsiooniministrid leppisid esmaspäeval Eesti eestvedamisel kokku ühises tegevuskavas 5G võrgu arendamiseks.

Tegevuskavaga jõuti ühtsele arusaamale 5G sageduste kasutuse ja otstarbe harmoniseerimises ja väljaandmises sideoperaatoritele, teatas Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumise pressiteenistus. 5G võrk võimaldab tulevikus nii inimestel kui seadmetel suhelda suuremate andmemahtudega ja senisest kiiremini.

«Eesti eesistumise alguses kirjutasime juulis kõigi Euroopa telekommunikatsiooniministritega alla 5G deklaratsioonile. Panime sellega aluse 5G võrgu arendamiseks ja ettevõtetele investeerimiskindluse loomiseks Euroopas. Täna läbisime järgmise olulise etapi. Selleks, et oma eesmärke täita nii iga liikmesriigi tasandil kui üle-euroopaliselt, leppisime kokku detailses tegevuskavas,» ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Urve Palo.

«2025. aastaks soovime jõuda selleni, et viimses kui ühes Euroopa liikmesriigis on suurtes linnades ja peamistel transporditeedel olemas 5G ühenduvus. 5G võrk on vajalik nii elanikele kui ka seadmetele, mis üha kasvavate andmemassiivide edastamiseks vajavad usaldusväärset ja kiiret internetti,» lisas Palo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles