SEB alustab tänasest välkmaksete pakkumist

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB
SEB Foto: Žygimantas Gedvila/15min.lt/Scanpix Baltics

Alates 4. detsembrist pakub SEB Eesti ja SEB Läti kõigile oma klientidele välkmaksete täislahendust, mis võimaldab teha Euroopa-siseseid ja siseriiklikke kuni 15 000-euroseid ülekandeid ööpäev läbi mõne sekundiga.

Välkmakse tegemiseks peavad nii makse saatja kui  saaja pank olema  välkmaksete süsteemiga liitunud. SEB Eesti ja SEB Läti on Euroopas esimeste pankade seas, kes hakkavad pakkuma välkmakseid.

Paralleelselt välkmaksetega jääb toimima ka Euroopa tavamaksete (SEPA) süsteem. Välkmaksete kohale jõudmisega on oodata positiivset mõju e-kaubandusele, äritegevusele ja igapäevaarveldustele. Paljudel juhtudel saab välkmakseid käsitleda mugava alternatiivina sularahamaksetele.

Alates 21. novembrist said kõik SEB Eesti ja SEB Läti kliendid välkmakseid vastu võtta. 4. detsembril aga lisandus ka välkmaksete algatamise funktsioon. SEB Mobiilirakenduses saab hakata välkmakseid teostama samuti lähipäevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles