Belgia prints nimetab palgakärbet inimõiguste rikkumiseks

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia prints Laurent
Belgia prints Laurent Foto: SCANPIX

Belgia peaminister plaanib kärpida kuninga noorema venna 308 000 euro suurust aastatoetust. Prints ei ole sellega aga teps mitte nõus.

Belgia kuningas Philippe´i põikpäine noorem vend prints Laurent osales omal algatuse ja mereväe vormis punaarmee loomise 90. aastapäeva mälestusüritusel Hiina saatkonnas, vahendab Guardian.

Peaminister Charles Michel tahtis printsiga seepeale kokku saada, prints Laurent vabandas ennast kehva tervisega. Printsi advokaat andis aga peaministrile edasi pika kirja, kus Laurent  väidab, et valitsuse püüd vähendada tema ametlikku rolli ja kohtumisi välismaiste riigipeadega on tema inimõiguste jäme rikkumine ning sunnib teda isolatsiooni. Ametliku rolli vähenemisega kahaneks ka riikliku töötasu langus.

Tasu 15-protsendilise kärpe asemel, nagu esialgu soovitatakse, on prints teinud ettepaneku teatada 10 päeva ette kõikidest oma kohtumistest teiste riikide ametnikega.

2008.aastal külastas ta Liibüat, kus plaanis hakata äri ajama ühe Muammar Gaddafi pojaga. Mullu kohtus ta Sri Lanka peaministri Ranil Wickremesinghega, ilma et keegi valitsusest või kuninglikust perekonnast sellest midagi teadnud oleks.

2016. aastal pidi prints ka riigikassasse tagasi maksma 16 000 eurot, kuna oli ametlikesse kuludesse kandnud suusapuhkuse, poekäigud ja oma laste kooliarved. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles