IMF on valmis aitama Zimbabwel taastada riigi majandust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwe lipp
Zimbabwe lipp Foto: SCANPIX

Zimbabwe raskustes majanduse taastamine vajab rahvusvahelist jõupingutust ning Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) on valmis riiki aitama, ütles IMFi pressiesindaja neljapäeval.

IMFi hinnangul on Zimbabwe suurtes majanduslikes raskustes ning peab majanduskasvu hoogustamiseks vähendama eelarvepuudujääki ja tegema struktuurireforme, lausus Gerry Rice.

«Me oleme valmis toetama võime seaduste loomisel, eesmärgiga taastada (Zimbabwe) stabiilsus ja kasv,» lisas ta.

Siiski rõhutas ta, et «Zimbabwe majanduse taaselustamiseks ja -lõimimiseks on tarvis rahvusvahelist jõupingutust».

IMF saadab riiki detsembri alguses missiooni, mis hakkab koguma teavet riigi majanduse olukorrast.

Samas ei saa fond koostada Zimbabwele abipaketti, kuni riik pole tasunud maksuvõlga Maailmapangale ja teistele võlausaldajatele. Võlg ulatub umbes viie miljardi dollarini, ütles Rice.

Eelmisel nädalal Zimbabwe presidendiks tõusnud Emmerson Mnangagwa andis Zimbabwest ebaseaduslikult raha ära viinud inimestele kolm kuud aega, et need karistuseta tagasi tuua.

Riigipöörde käigus paljastati «juhtumeid, kus teatud isikud ja ettevõtted omastasid suuri rahasummasid ja muud vara», ütles Mnangagwa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles