Selgusid 500 Eesti parimat palgamaksjat (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tööruumid
Microsofti tööruumid Foto: Peeter Langovits/Scanpix Baltics

Kõige kõrgemat töötasu makstakse USA suurkorporatsiooni Microsoft Eesti tütarfirmas, kus 18 töötaja keskmine kuutasu oli 6296 eurot, selgub täna ilmunud Äripäeva Palga TOPist.

Eesti mõistes kõrge töötasu üheks põhjuseks pidas Microsofti Balti regiooni juht Hristo Manov seda, et ettevõte otsib meeskonna mitmekesistamiseks ja tugevdamiseks andekaid töötajaid rahvusvaheliselt, vahendab Äripäev. Ta ise on bulgaarlane ja võttis Eesti 18 töötajaga üksuse juhtimise üle Rain Laanelt, kes asus hiljuti juhtima haigekassat.

Teiselt kohalt leiab Rootsi kapitalil tegutseva East Capital Balticsi, kus töötab 11 inimest ja keskmine tasu on 6121 eurot kuus, kolmandalt fondide haldusega tegeleva SEB Varahaldus ASi, kus töötab 10 inimest, kelle keskmine tasu on 6117 eurot, neljandal kohal on 14 töötajaga andmetöötlusettevõte Realeyes OÜ, kes maksab oma töötajatele 5812 eurot ning viiendal kohal on 24 töötajaga Roche Eesti OÜ, kus keskmine palk on 4917 eurot.

Kõrget ehk üle 1500eurost keskmist töötasu maksvaid ettevõtteid on kõige arvukamalt IT, ehituse ja ehitusmaterjalide tootmise ning kaubanduse sektoris - kokku oli selliseid ettevõtteid 1237 ning nendest üle kolmandiku tegutses nimetatud kolmes sektoris.

500 parima palgamaksja edetabeli lõpetab reklaamiagentuur DDB Eesti, kus keskmine töötasu oli 1925 eurot.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles