Tormikindlustus läheb kallimaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjud.
Tormikahjud. Foto: SCANPIX

Londoni börsil noteeritud kindlustaja Hiscoxi hinnangul tähendavad hiljutised kulukad katastroofid nagu Jaapani maavärin ja Ameerika tornaadod seda, et orkaanikindlustus USAs läheb hüppeliselt kallimaks

Firma prognoosib, et USA loodusõnnetuste kindlustusmäärad tõusevad eelolevat 12 kuud silmas pidades ligikaudu 10 protsendi võrra.

Prognoosist võib järeldada, et hiljutiste katastroofide mõju kindlustustööstusele on osutunud suuremaks, kui esialgu arvati.

Kuigi Jaapani maavärina ja sellele eelnenud Uus-Meremaa ja Austraalia katastroofide kulud tõusevad eeldatavasti 20-35 miljardi dollarini, väitis enamik kindlustuseksperte veel hiljuti, et väljaspool nimetatud turgusid kindlustusmäärad kerkida ei tohiks.

Hiscoxi tegevjuht Bronek Masojada ütles aga, et möödunud aasta teise poole ja tänavuse avakvartali kahjumite koosmõju hakkab endast tunda andma.

Juhtiv katastroofide modelleerija RMS, mis aitab kindlustajatel prognoosida spetsiifiliste õnnetuste kahjusid, on tõstnud USA sisemaa osas orkaanide poolt põhjustatavate kahjustuste ootusi.

Ilmselt toob see kaasa suurema nõudluse edasikindlustuse järele, tuues edasikindlustajaile ühtlasi kaela suuremad kapitalinõuded, ütles Masojada.

«Meie kindlustusjuht armastab ikka öelda, et kogu raha peab tulema samast rahakotist,» ütles ta.

Käesoleva aasta avakvartali kahjud kindlustustööstusele tervikuna on enam kui 50 miljardit dollarit. Lisaks sellele toovad hiljuti USA lõunaosariike räsinud tornaadod kaasa veel 3,7-5,5 miljardi dollari jagu kulutusi, teatas eile katastroofimodelleerija AIR Worldwide.

Kindlustusmaksete kasvu ennustavad ka maailma suurim edasikindlustaja Munich Re ja Londonis noteeritud Bermuda edasikindlustaja Lancashire.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles