Galerii: advendikalendrid pole enam ainult mudilastele

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks peamiselt lastele mõeldud erinevat magusat sisaldavatele advendikalendritele leiab poodidest ka huvitavaid alternatiive nii lastele kui täiskasvanutele.

Kiire elutempo juures otsustavad kindlasti paljud vanemad päkapiku mängimise asemel oma lapsele advendikalendri soetada. Poes võib aga üllatuseks olla magusate kalendrite lai valik. Näiteks Tallinna Kaubamaja toidumaailmas on kokku 19 erinevat advendikalendrit, mis erinevad oma välimuse, suuruse või kommivaliku poolest.

Kõige tavalisema šokolaadikalendri võib soetada poest kuni paari euro eest, kuid kergitades rahakotti natuke rohkem võib osta kalendri, millest saab iga päev erineva maiustuse. Kinderi, Dumle ja Kalevi kalendrid pakuvad näiteks erineva assortiiga komme. Selliste kalendrite puhul tuleb arvestada, aga ka kõrgema hinnaga. Näiteks Kinderi kalender maksab COOP kauplustes 17,49 eurot, mis asetab selle hinnaskaalal kallimate hulka.

Traditsioonilisemate šokolaadikalendrite hinnad jäävad 1-3 euro piiresse ja kodumaise Kalevi poolt pakutav kalender maksab tootja veebipoes 5,63 eurot, kuid võib poodides mõne euro võrra kallim olla.

Mille järgi, aga sellist magusat kalendrit valida? Eelkõige tuleks ostes teada, kas välimus ja sisu sobivad ning siis vaadata mitu grammi šokolaadi antud hinna eest saab. Tallinna Kaubamaja kommunikatsioonispetsialist Anna Villems räägib, et lastevanemate seas on populaarseimateks kalendriteks Kinderi ja Fazeri Dumle kalendrid, kuid mitte kõik ei otsusta magusa kasuks. Küsimusele, kummad populaarsemad on, kas mänguasjadega või magusaga kalendrid, vastab Villems: «Mõlemad on ühtviisi populaarsed.»

Mänguasjadega täidetud kalendrite seas on kõige popimad erinevate klotsidega Playmobil ja Lego ning tõusvas trendis on lastekosmeetikaga kalendrid.

Võimalus on soetada ka hoopis selline kalender, kus on sees kooliks vajalikud tarbed nagu teritaja, joonlaud, vildikad, pliiatsid ja märkmepaberid.

Kalendrid täiskasvanutele

Kui ihkad advendikalendrit, kuid šokolaad ei isuta ja legodega ei mängi, siis leidub poodides kallemaid ja uhkema sisuga kalendreid. Joik ja Body Shop pakuvad väga krõbeda hinna eest kehahooldusvahenditest pakatavaid advendikalendreid. Näiteks Eestis toodetud Joik kalender on tänavu disainitud tunnustatud Eesti keraamiku Liisu Arro poolt ja sisaldab 24 erinevat toodet. Terve nimekiri pakutavast on valmistaja kodulehel üleval ja hinnaks on kalendril 85 eurot. Joiki turundusjuht Kadri Sild lisab, et möödunud aastal oli esimeseks detsembriks kogu planeeritud kogus otsas.

Body Shop müüb aga kahte erinevat kalendrit – Advent ja Advent Ultimate, mis maksavad vastavalt 79 ja 139 eurot. Neist kalleim, raskeim ja suurim, sisaldab täies suuruses erinevaid tooteid ja on hetkel poodides välja müüdud.

«Kui menukaks kalendrid tegelikult kujunevad on olnud keeruline ennustada, sest vaatamata müügitellimuste mitmekordistamisele igal aastal ei ole me suutnud kõikide kalendri ostjate soove täita,» vastab Sutov kalendrite müügi kohta. Kaubamaja kommunikatsioonispetsialist Villems ütleb, et täiskasvanutele suunatud advendikalendrid on väga populaarsed ja saavad tavaliselt kõige kiiremini otsa.

Meestele suunatud advendikalendreid poodides aga ei leidu, kuid kehahooldusvahendite või kosmeetikaga täidetud advendikalendreid on veel peale Joiki ja Body Shopi pakkuda ka teistel tootjatel nagu Lumene ning Nyx Professional Makeup.

Kalendrid pole odav lõbu

Kui kalendri ost on plaanis, siis ei tohiks üllatuseks tulla sisu kallis kilohind. Näiteks COOP kaupluses 1,29 eurot maksva 75 grammise kalendri šokolaadi kilohinnaks on 17,2 eurot. Sellise raha eest saab näiteks Maximast soetada kaks kilo Annekese šokolaadi, tõsi küll, ilma papist karbita.

Kalevi kommikalendri kilohind veebipoest ostes, oleks 19,4 eurot ja sellise hinna eest saab juba omajagu Kalevi komme. Näiteks Kalev «7 lemmikut» assortii kilohind on veebipoes 6,60 eurot. Seega saaks juba kalendri enda hinna eest peaaegu kilo Kalevi komme.

Body Shopi Eesti haru juhataja Teelika Sutovi sõnul on nende advendikalendrite väärtus suurem, kui hinnasildil. Kiire tootevõrdlus ja arvutused kodulehel kinnitavad seda, kuid kuna kõiki tooteid kodulehelt leida pole võimalik siis kindlat hinnavõitu välja arvutada polnud võimalik. Nendel, kes kalendri sisuga tutvunud, tasuks mõelda, kas ikka kõik tooted leiavad kodus kasutust, sest vastasel juhul võib olla odavam soovitud tooted eraldi osta.

Vaata suurest galeriist erinevaid advendikalendreid, mis suunatud nii nooretele kui vanadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles