Inglise Pank: pangad saaks kaootilise Brexiti korral majandust toetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise Panga juht Mark Carney
Inglise Panga juht Mark Carney Foto: Victoria Jones/PA Wire/PA Images

Briti pangad saaksid kaootilise Brexiti korral majandust toetada, teatas Inglise Pank teisipäeval stressitesti tulemustes.

Stressitesti eesmärgiks on teha kindlaks, kas pangandussektor tuleks toime ülemaailmse majanduslanguse, kinnisvarahindade languse ja hüppelise töötuse kasvuga.

«Stressitesti stsenaarium hõlmas erinevaid Ühendkuningriigi makromajanduslikke riske, mida võib seostada Brexitiga,» teatas Inglise Panga finantspoliitika komitee (FPC). «Selle tulemusena järeldasid FPC hindajad, et Briti pangandussüsteem suudaks toetada reaalmajandust korrapäratu Brexiti korral.»

Samas hoiatas keskpank, et kui korraga toimuks kaootiline Brexit ja ülemaailmne majanduskriis, võivad majandustingimused olla palju rängemad kui testis eeldati. «Sellistes tingimustes langeks kapitalipuhvrid palju kiiremini kui stressitestis, mille tulemusena on tõenäolisem, et pangad piiravad laenamist reaalmajandusele,» teatas FPC.

Keskpanga teatel läbisid esmakordselt alates testide alustamist 2014. aastal kõik seitse suuremat panka selle edukalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles