BLRT ostis Norra ettevõtte

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT tootmine
BLRT tootmine Foto: BLRT Grupp

BLRT Gruppi kuuluv Leedu ettevõte Western Shipyard allkirjastas lepingu, mille alusel ta omandas sada protsenti insenertehniliste projektide koostamise ja juhtimisega tegeleva Norra firma Marine Technology AS aktsiatest.

«Nafta- ja gaasitööstusele ning taastuvenergia valdkonnale tehnilisi lahendusi pakkuva ettevõtte omandamine aitab meil oma seniseid positsioone neis valdkondades oluliselt tugevdada, edendades ühtlasi kogu BLRT Grupi konkurentsivõimet,» sõnas Western Shipyardi peadirektor Arnoldas Šileika. Kahe ettevõtte koostöö on kestnud juba üle kümne aasta ja muutunud järjest tihedamaks. 

«Western Shipyardi valmistatud seadmeid veealuste kõrgepingekaablite transportimiseks kasutatakse kogu maailmas, sealhulgas sellised rahvusvahelised tööstushiiud nagu Aker Solutions, TechnipFMC, NOV, British Petroleum ja teised. Usun, et Marine Technology't ootab ees suurepärane tulevik,» põhjendas müügiotsust Kjell Ragnar Mork.

1994. aastal asutatud Marine Technology AS on täna üks suurimaid rahvusvahelisi veealuste kõrgepingekaablite transportimiseks mõeldud seadmete tarnijaid. Ettevõttel on lai teenuste valik, alates kontseptsiooni väljatöötamisest, seadmete valmistamisest, evitamisest (EPCI) ning lõpetades nafta- ja gaasitööstusele ning taastuvenergia valdkonnale suunatud insenertehniliste projektide juhtimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles