Need 20 rakendust teevad nutitelefoni targemaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liitreaalsus nutitelefonis.
Liitreaalsus nutitelefonis. Foto: JOE KLAMAR/AFP

Nutitelefonid tulevad tehasest koos rakendustega, mis aitavad sul telefoni kasutamisega alustada. Näiteks foto, emaili ja navigatsioonirakendustega, kuid kõigile nendele tavarakendustel on olemas ka tihti paremad alternatiivid.

The Guardian koostas 20 näitet rakendustest, mis parandavad su nutitelefoni omadusi ja täiendavad olemasolevates rakendustes kasutusel olevaid lahendusi. Paljudel neist on ka nutikellade laiendused, mis annavad võimaluse kasutada neid äppe randmelt.

Citymapper

Android/iOS

Rakendus töötab mitmetes linnades üle maailma ja juhendab detailselt turisti liiklema läbi metroode, rongide, busside või jala liiklemise. See juhatab su punktist A punkti B sinu valitud marsruudi ja transpordivahenditega.

Sleep Cycle

Android/iOS

Vajuta oma nutitelefoni tavaline alarm igavesti kinni, sest see rakendus on igati targem. Äpp kasutab su telefoni mikrofoni ja akseleromeetrit, et jälgida su und läbi heli ja liigutuste. Eesmärgiks on äratada sind üles kõige madalamas unes, ettenähtud äratusaja juures.

Dark Sky

Android/iOS

Erinevalt tavalistest ilmarakendustest pakub Dark Sky hüperlokaalseid ennustusi täpselt sellele kohale, kus sa asud. Lisaks pakub see lühiajalisi ennustusi, mis hoiatavad sind kui peaks lund või vihma sadama hakkama sinu asukohas.

Dashlane

Android/iOS

Lõputul arvul salasõnu, mida on vaja erinevatesse teenustesse sisselogimiseks, võivad peas paraja segaduse tekitada. Dashlane salasõna haldaja genereerib sulle erinevaid salasõnu, salvestab ja krüpteerib need su telefoni, et sa neid ei unustaks.

Clue

Android/iOS

Clue puhul on tegemist rakendusega, mis on eelkõige suunatud naistele. Tegu on lihtsa tööriistaga, mis jälgib naise päevi ja menstruatsiooniperioodi juhul kui proovid rasestuda, säilitada andmeid arsti jaoks või oled lihtsalt uudishimulik.

Microsoft Outlook

Android/iOS

Arvutis töölaual on Microsoft Outlook kasutusel paljudes ärides, kuid pole alati palavalt armastatud. Nutitelefonides on aga Microsofti rakendus olnud tõeline hitt. Rakendus on lihtne, stiilne ja omab endas nii emaili, kalendri ja failihaldust ning töötab hästi teiste teenustega nagu Gmail ja Yahoo Mail.

VSCO

Android/iOS

Iga uus versioon Androidist ja iOSist toob kiirema, parema fototarkvara koos võimsamate kaameratega. Alternatiivsed fotorakendused on aga suur äri ja paljude arvates on VSCO rakendus parim nende seas. Seda mitte ainult pildistamiseks, vaid ka monteerimiseks ja jagamiseks.

Waze

Android/iOS

Google Maps ja Apple Maps saavad mõlemad edukalt hakkama GPS navigeerimisrakendustena, kuid kui otsid alternatiivi siis tasub vaadata Waze’i poole. Olgugi, et tegu on ka Google poolt omatud rakendusega, siis kasutab see äpp 90 miljoni sõitja andmeid, et pakkuda sulle reaalajas liiklusinfot. Lisaks on see väga hea tööriist teekondade planeerimiseks ja oskab öelda, millal oleks kõige targem kodust välja astuda.

QUIP

Android/iOS

Apple telefonidel on Pages ja androididel Google Docs. Quip on aga võimas alternatiivne dokumendirakendus suunaga koostööle. Peale dokumentide kirjutamise saab sellega teha arvutustabeleid ja hallata oma ülesandeid. Lisaks on rakendusse sisse ehitatud kolleegidega vestlemine.

MAGISTO

Android/iOS

Kui on soov monteerida telefonis filmi, siis tasub rakendustepoest alla laadida Magisto. See saab automaatselt hakkama mitmete monteerimistöödega ja aitab hiljem videot jagada sinu valitud sotsiaalmeediaplatvormil.

Google Photos

Android/iOS

Osades telefonides kohe kasutusel olev Google Photos lubab kasutajal pilve talletada lõpmatult pilte ja videoid ning pakub lihtsaid nippe pilditöötluseks. Lisaks koostab see rakendus automaatselt albumeid üritustel või tähtpäevadel jäädvustatud hetkedest.

Todoist

Android/iOS

Rakendused, mis lasevad koostada kontrollnimekirju ülesannetest või poes ostetavast, on mitmeid ja paljudel on omad lemmikud. Wunderlist, Any.do ja Clear rakendustel on tulised järgijad, kuid Todoist avaldab muljet enda mitmekülgsusega. Lisaks on sellel Amazon Echo nutikõlari integratsioon.

PCALC

iOS (9,99€)

Paljud pole nõus kulutama kümme eurot kalkulaatori rakendusele, kui PCALC on raha väärt. Tegu on väga võimsa kalkulaatorrakendusega, mis on igatahes uuendus tavalisele iOS rakendusele. Lisaks on sellel Apple Watchi laiendus, mis laseb kergelt randmel arvutada.

Telegram Messenger

Android/iOS

Inimeste valik sõnumirakendusele tuleneb tihti nende peamisest sotsiaalsest grupist. Erinevalt Facebookist, WhatsAppist, Snapchatist jne. pakub Telegram sarnast krüpteeringut nagu WhatsApp, kuid on täiesti eraldi olev ettevõtte suurtest hiidudest nagu Facebook.

Pocket Casts

Android/iOS (2,99€)

Apple ja Google pakuvad kohe karbist välja võttes rakendusi, mis mängivad podcaste, kuid kui suuremaks huviks on kuulatavad jutusaated, siis tasub proovida alternatiivseid rakendusi. Pocket Cast pakub hulgaliselt kuulatavaid saateid mille vahel valida ja kohe kuulama asuda.

Grammarly Keyboard

iOS

Kui sinu nõrkuseks on inglise keele õigekiri, siis Grammarly tuleb appi. See asendab su tavalise iOSi klaviatuuri ja kontrollib su õigekirja, sõnastust ja kirjavahemärke.

IFTTT

Android/iOS

IFTTT tähendab «If This, Then That» ja võimaldab siduda omavahel mitmed seadmed ja rakendused, et need töötaks koos. Näiteks kui jagad fotot Instagrammis, siis salvestab programm selle automaatselt su Dropboxi. Kui saad ühe vastamata kõne, siis võib telefon saata sulle selle kohta näiteks meili või kui oled kodule lähedal, saab rakendus panna võimalusel su kodus tuled põlema. Lisaks oskab ta suhelda ka Echo ja Google Home kõlaritega.

Just Press Record

iOS (4,99€)

Voice Memos on rakendus iOS’il, mille olemasolust pole paljud isegi teadlikud, kuid teatud erialade puhul, nagu ajakirjanikud ja muusikud, on see esmatähtis. Just Press Record on hea alternatiiv, mis pakub mitmeid uusi võimalusi. Näiteks hakkab ta salvestama kõigest ühe nupuvajutusega ja võimaldab talletada helifaile pilve.

Google Duo

Android/iOS

Alates sellest kui rakendus 2016 aastal välja lasti, on Google videokõnede äpp astumas konkurentide kandadele. Kehva ühenduse korral võimaldab rakendus koheselt ainult helikõnesid teha ja on üldiselt väga hea esitusega rakendus.

Pacer

Android/iOS

Kui soovid jälgida oma päevaseid samme ilma spordikella või käevõruga, siis Pacer kasutab nutitelefoni enda andureid sammude jälgimiseks. Rakendus töötab kenasti ka teiste terviserakendustega ja pakub ka erinevaid sotsiaalseid lahendusi nagu kõndimisgrupid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles