Aljas tõenäoliselt lennunduses ei jätka

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Aljas.
Andrus Aljas. Foto: Liis Treimann

Andrus Aljas kavatseb pärast 1. juunil Estonian Airi juhi kohalt lahkumist kõigepealt puhata, kuid mida seejärel tegema hakata, ta veel ei tea. Lennunduses Aljas enda sõnul suure tõenäosusega ei jätka.


«Lahkun ametist 1. juunil. Ega lennufirma juhtimise kõrvalt väga muid plaane pidada ei kannata, eks suve jooksul see selgub,» vastas Aljas küsimusele, mida ta pärast Estonian Airist lahkumist kavatseb tegema hakata.

«Lennundus on selles mõttes suhteliselt unikaalne, eriti Eestis, et ega sel alal palju teisi firmasid ole, nii et suure tõenäosusega ma lennunduses ei jätka,» lausus Aljas. «Aga never say never,» jättis ta otsad siiski lahtiseks.

Aljas enda kinnitusel teab, kes saab järgmiseks Estonian Airi juhiks, kuid vastavalt kokkuleppele seda avaldada ei saa. «Ma ei oska selle kohta midagi öelda,» kommenteeris Aljas spekulatsioone, et tema järglaseks saab üks praegustest Läti lennufirma Air Baltic juhtidest.

Aljas ise järgmise juhi väljavalimisel ei osalenud. «See on ikka ettevõtte nõukogu ülesanne,» märkis ta. Uue juhiga pole Aljas enda sõnul nii palju kokku puutunud, et teda adekvaatselt kirjeldada. «Estonian Air saab headesse kätesse,» kinnitas Aljas samas. «Kindlasti on nõukogu teinud hea otsuse selles mõttes, et on eelistanud uue juhina inimest, kel on lennundusalane kogemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles