Erikomisjon käis riigikontrollis tutvumas haigekassa ja töötukassa reservide kasutamisega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontroll
Riigikontroll Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Riigieelarve kontrolli erikomisjon tegi täna väljasõiduistungi Riigikontrolli, kus oli kõne all töötuskindlustuse seaduse ja Eesti Haigekassa seaduse kooskõla riigieelarvega.

«Seaduses on vaja täpselt sätestada, millisel õiguslikul alusel on Rahandusministeeriumil õigus Haigekassa ja Töötukassa raha riigi kontsernikonto koosseisus kasutada,» märkis erikomisjoni esimees Aivar Sõerd.

«Lisaks õigusliku probleemi lahendamisele on vaja vaadata reservide kasutamist laiemalt. Küsimus on selles, et kas Töötukassa ja Haigekassa reservidel ei peaks riigi kontsernikonto koosseisus olema samasugune staatus nagu näiteks riigi stabiliseerimisreservil. Stabiliseerimisreservil on raha hoidmisele, paigutamisele ja kasutusele võtmisele hoopis teistsugused ja rangemad reeglid kui likviidsusreservil,» lisas Sõerd.

Erikomisjoni liikme Andres Metsoja hinnangul peab seadus olema ühiselt arusaadav. «Põhimõtted, millest valitsus riigi reservide juhtimisel lähtub, on juba varem kokku lepitud, kuid seadus peab olema kõigile üksmeelselt mõistetav,» ütles Metsoja.

Riigikontroll edastab erikomisjonile oma arvamuse kirjalikult aasta lõpuks. Istungil saadi veel ülevaade Riigikontrolli 2017–2018 tööplaanist, auditite läbiviimistest ja valimite moodustamistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles