Poola laevatehase kommertsjuht läheb praamipistise pärast Tallinnas kohtu alla (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama esindajad Remontowa laevatehases tutvumas reisiparvlaevade ehitusega 2015. aasta oktoobris.
Tallinna Sadama esindajad Remontowa laevatehases tutvumas reisiparvlaevade ehitusega 2015. aasta oktoobris. Foto: Eero Vabamägi

Eesti kõigi aegade suurimas altkäemaksuafääris sai süüdistuse suures ulatuses pistise andmises Gdanskis asuva laevatehase Remontowa Shipbuilding juhatuse liige ja kommertsdirektor Jan Paszkowski, vahendab Eesti Ekspress.

Kaitsepolitsei pidas Tallinna Sadama juhatuse endised liikmed Allan Kiili ja Ain Kaljuranna kinni tunamullu 26. augustil. Samal päeval peeti kinni ka kolm altkäemaksu andmises ja kolm selle vahendamises kahtlustatavat.

Nemad pääsesid sama aasta 28. augustiks kõik vabadusse. Hiljem on kahtlustuse saanud ka kaks Poola laevatehasega seotud isikut, samuti toimub menetlus Türgi suunal. Kokku on süüasjas 15 kahtlustatavat.

Uurimise keskne tehing on riigiprokuratuuri kinnitusel parvlaevahange ning uurimisandmetel tekitab kahtlusi laevade tellimine nii Poolast kui ka Türgist.

Poola laevatehases Remontowa Shipbuilding valmisid neljast uuest TS Laevade parvlaevast kaks, täpsemalt Piret ja Tõll. Ülejäänud kaks - Tiiu ja Leiger -, valmisid Türgi laevatehases Sefine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles