Haapsalu õmblusfirma jäi maksukelmuses süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õmblustöö. Pilt on illustratiivne
Õmblustöö. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Tallinna halduskohus jättis rahuldamata Polar Tekstiil OÜ kaebuse ning jättis jõusse maksu- ja tolliameti (MTA) möödunud aasta 26. septembril tehtud sisendkäibemaksu arvestamist puudutanud maksuotsuse.

«Nimetatud maksuotsus puudutas OÜ Polar Tekstiil sisendkäibemaksu arvestamist. Maksuhalduri hinnangul puudus osaühingul õigus maksuotsuses mainitud tehingu puhul sisendkäibemaksu maha arvestada kuna ei ole tõendatud, millist teenust on soetatud ning kas ja kuidas on soetatud teenus seotud Polar Tekstiil OÜ ettevõtluse ja maksustatava käibega,» ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu BNSile.

Kohus leidis, et maksuotsus on õiguspärane ning selle tühistamiseks puudub alus.

Vilu lisas, et antud juhul oli jutt umbes 1000 eurost, apellatsiooni võib esitada Tallinna ringkonnakohtule 30 päeva jooksul.

Polar Tekstiil OÜ juhatuse liikmeid Olga Tihhinat ja Stanislav Podžukki süüdistatakse teises menetluses maksukelmuses, kuritegelikku ühendusse kuulumises ja rahapesus, kirjutas Lääne Elu septembris.

Süüdistuse kohaselt müüsid kuus kohtualust, sealhulgas Tihhina ja Podžuk, kuritegeliku ühenduse kaudu Nurme õmblusvabriku toodangu fiktiivselt Lätti ning petsid nõnda riigilt välja 3,5 miljoni eurot.

«Sisult seisnes see osaühingu PVMP-Ex [oli Haapsalu Nurme õmblusvabriku omanikfirma] poolt käibedeklaratsioonis valeandmete esitamises, milles oli igaühel oma roll. Selle tulemusel jäi riigil üle 3,5 miljoni euro käibemaksu saamata,» ütles prokurör Indrek Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles