Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Kuulus kokk annab nõu: kuidas teha ideaalset džinni-tooniku kokteili

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Džinn toonikuga.
Džinn toonikuga. Foto: Pexels / CC0 Licence

Džinn toonikuga on üks maailma kõige lihtsamaid ja populaarsemaid kokteile, kuid tippkokk Heston Blumenthal usub, et enamik teeb seda valesti.

Michelini tähtedega pärjatud restorani peakoka Heston Blumenthali sõnul peitub kuulsa kokteili valmistamise saladus selles, et toonik tuleks alkoholile lisada alles viimasel võimalikul hetkel, vahendab The Independent.

Samuti peab kokk tähtsaks ka klaasi kuju, kuhu kokteili valmistatakse. Nimelt ideaalis sobib džinni-tooniku joomiseks ümarama kujuga klaas, mis aitab kokteili kõikidel aroomidel särada.

Kõige paremad maitsed avalduvad ümara kujuga kokteiliklaasis.
Kõige paremad maitsed avalduvad ümara kujuga kokteiliklaasis. Foto: Pexels / CC0 Licence

Koka sõnul on lisaks kvaliteetsele džinnile oluline ka toonikutüüp. Blumenthal soovitab kasutada madala suhkrusisaldusega toonikut ja kõrge kvaliteediga džinni. Kes soovib kokteilile ka muid lisandeid, nagu näiteks sidrunit või rosmariini vart, siis tuleks need lisada kokteilile enne tooniku lisamist.

Kui kõik koostisosad õiges järjekorras panna, siis puudub ka vajadus kokteili üleliia segada. Kindlasti ei tohi unustada kokteilile ka jääd lisada.

Tagasi üles