Danske siseelu: ähvardustest paanika ja teeskluseni

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske pank
Danske pank Foto: Tairo Lutter

Ähvardused kahtlastelt klientidelt, majja marssinud audiitorid, paaniline kontode sulgemine, vastuseta küsimused – selline pilt avaneb Danske panga Eesti filiaali siseelust Äripäeva allikatelt.

Kirjeldustest selgub, et kahtlaste klientide vastuvõtmine käis kõrgemal tasemel, ja imestatakse, kuidas õnnestus Taani peakorteril aastaid silmaklappidega elada, vahendab Äripäev.

Kahtlaste klientide all mõtleb üks Äripäevaga suhelnud inimene panga jaoks kõrge riskiga mitteresidentidest kliente, kes Danske lõpuks rahapesujamasse mässisid. «Praegu tundub, et kusagil on väikesed eestlased, keda võib peksta,» põrutab allikas, kuid ei halasta ka siinsele juhtkonnale.

Ta on üllatunud, miks sai panga vigade tõttu sule sappa ainult filiaali juht Aivar Rehe. «Tema valulävi näib päris kõrge. Pangas peaks tegema täieliku puhastuse, mitte näitama näpuga vaid ühele mehele.»

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles