Erasõiduks tööauto kasutaja saab «naabrivalve» korras maksuametile üles anda (13)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Uuest aastast alates saab igaüks liiklusregistri avalikust andmebaasist kontrollida, millised autod on ette nähtud ainult töösõitudeks, ning maksuametile vihje anda, kui naaber vabal ajal tööautoga ringi liigub. 

Kui rahandusministeerium aasta alguses palju kriitikat tekitanud värviliste numbrimärkide plaanist loobus, otsustati selle asemel hakata avalikku liiklusregistrisse tegema hoopis märkeid ainult töösõitudeks kasutatavate autode kohta, vahendab ERRi uudisteportaal.

Maksuameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi rääkis hiljutisel PwC konverentsil, et kuna liiklusregistri info on avalik, on tegu niinimetatud naabrivalve efektiga, sest inimesed saavad ise jälgida, kas autosid kasutatakse ainult töösõitudeks, ja sellest ka maksuametit teavitada. Maksuameti kinnitusel ei reageeri nad aga igale vihjele ning tegu pole üleskutsega pealekaebamisele.

Maksuameti avalike suhete juht Rainer Laurits ütles ERRile, et kindlasti ei olnud Liivamäe jutt üleskutse, vaid selgitus, et selline informatiivne kanne on avalik.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles