Saaremaa loomad lähevad kaubaks nii Eestis kui Türgis

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad. Foto on illustreeriv.
Lehmad. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Lääne-Virumaal asuv ettevõte Maasikmäe Piimakari OÜ ostab Saaremaalt kokku Eesti punase karja mullikaid. Neljapäeval käisid aga lihaveiseid välja valimas Türgi kokkuostjad.

«Saaremaal on ju teatavasti punase karja kants,» ütles Maasikmäe Piimakari OÜ omanik Hillar Pulk, kes möödunud nädalal ostis kahelt Saaremaa ühistult kokku üle 30 mullika. Kokku on läänevirulasel plaanis Eesti turult kokku osta 140 punase karja mullikat, praeguseks on soetatud üle 60 looma, kirjutab Saarte Hääl.

Eesti tõuloomakasvatajate ühistu juhataja Tanel Bulitko ütles, et Eesti tõuloomadel ja nuumapullidel on jätkuvalt turgu ka välismaal. Saaremaa jaoks, kus leidub eelkõige punast tõugu karja, on positiivne see, et punase karja tiinete mullikate vastu tunnevad sel aastal huvi nii Türgi kui ka Venemaa.

Türgi kokkuostjad on praegu kohe valmis Eestist ostma 65 tiinet punase karja mullikat (tiinus alates kahest kuust ja hind kuni 1550 eurot). Kuna Venemaal oli mullu söödatootmise poole pealt väga keeruline aasta ja piimatootmine langes, siis on Eesti tõuloomakasvatajate ühistu ootelehel ka mitu Venemaa ostjat.

Paraku pole Eestil praegu ekspordiks kuigi palju loomi pakkuda. Ka siseturule müügiks loomi napib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles