Helsingi kolleegid Tallinna Sadamat enam ei himusta

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi sadam.
Helsingi sadam. Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Kevadel Soome meedias Tallinna Sadama erastamises osalemise mõttega mänginud Helsingi Sadamal pole selle juhi Kimmo Mäki sõnul võimalik Eesti riigifirma erastamises osaleda.

«Helsingi Sadam jälgib Tallinna Sadama erastamise käiku, kuid ma ei usu, et meil on võimalik ja isegi põhjust selles osaleda,» lausus Mäki eile õhtul Äripäevale.

Mäki sõnul on Tallinna Sadam nende hea koostööpartner ja neil on igal juhul soov jätkata koostöö süvendamist. Mäki lisas ka, et kevadine pealkiri ajakirjas Tekniikka & Talous «polnud kirjutatud meie vestluse või minu arvamuse järgi».

Selle aasta mais kirjutas Soome tehnoloogiaajakiri Tekniikka & Talous, et Euroopa suurimaks reisisadamaks pürgiv Helsingi sadam ootab huviga Tallinna Sadama erastamist, et soetada endalegi osa ettevõttest.

Mullu napilt 5 miljoni eurost kasumit näidanud Helsingi sadamal Tallinna Sadama ostuks raha poleks, seetõttu oleks päevakorral osaluse vahetamine ettevõtetes, kirjutas ajakiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles