Ossinovski Gruusia valitsusest: erinevalt Eesti omast oskab see otsuseid vastu võtta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Mihkel Maripuu

Ärimees Oleg Ossinovskil on kaks lemmikriiki: Eesti ja Gruusia. Esimest ta nii kirub kui ka kaitseb, teist reklaamib ja abistab, mistõttu on ta sinna investeerinud juba mitukümmend miljonit eurot - ja see on alles algus.

Suurärimees Oleg Ossinovski teatas 2014. aastal, et otsib Gruusias hüdroenergiaprojekte – nüüd, kolm aastat hiljem on tema omanduses kolm hüdroelektrijaama, millest ühes, Kintrišis, toodetakse alates augustist elektrit, vahendab Äripäev Delovõje Vedomostit.

Gruusia majandus areneb kiirtempos, kasvab palgatase ja nõudlus haritud inimeste järele, on tekkinud arvukas keskklass. Ka on Gruusia valitsus väga edumeelne, ja nagu leiab seal juba mõnda aega tegutsenud Ossinovski, oskab erinevalt Eesti ministritest otsuseid vastu võtta. Kuigi suurärimees vaatab optimistlikult ka Eesti arengule, ei näe ta siin projekte, millesse investeerida 100-200 miljonit eurot.

«Gruusias aga on sellised kindlalt olemas, sest sealne turg ei ole veel hõivatud ja on võimalik investeerida,» ütleb ettevõtja, kes hiljuti avas Gruusia pealinna Tbilisi külje all ka suure golfiväljaku.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles