Eurotsooni majandus liigub kuldaja suunas

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni majanduvolinik Pierre Moscovici Euroopa Liidu majanduskasvu prognosoi tutvustamas.
Euroopa Komisjoni majanduvolinik Pierre Moscovici Euroopa Liidu majanduskasvu prognosoi tutvustamas. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix

Soome statistikaamet teatas eile, et põhjanaabrite teise kvartali majanduskasv oli 3,6 protsenti. Viimati oli kasv nii lennukas kuus ja pool aastat tagasi 2011. aasta esimeses kvartalis. Ka Euroopa suurima riigi Saksamaa majandus kasvab üha kiiremini – kolmanda kvartali SKT kasvas 2,8 protsenti, võrrelduna 2,3 protsendiga teises kvartalis ja ökonomistide sama suure prognoosiga kolmandaks kvartaliks.

Analüüsimajad tõstavad nii eurotsooni terviku kui ka liikmesriikide kasvuprognoose üha kõrgemale. Euroopa Komisjon tõstis värskes sügisprognoosis Eesti majanduskasvu ootuse selleks aastaks 4,4 protsendini, mis on värskeim ja kõrgeim kasvuootus, mida ükski analüüsimaja seni ennustanud on. Järgmiseks aastaks ootab komisjon 3,2-protsendilist majanduskasvu.

Ka eurotsooni terviku majandus kasvab aina kiiremini ning prognoosid on üha helgemad. Kolmandas kvartalis kasvas kahe ja poole triljoni suurune majandus 2,5 protsenti. Nii kiiret kasvu nägime viimati samuti 2011. aasta esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles