ID-kaardi sertifikaate on uuendanud 223 000 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardi sertifikaatide uuendamisega kaasnevad häired põhjustavad paljudele ebamugavusi.
ID-kaardi sertifikaatide uuendamisega kaasnevad häired põhjustavad paljudele ebamugavusi. Foto: Elmo Riig

Esmaspäevase seisuga on ID-kaardi sertifikaate uuendanud 223 000 inimest.

Sertifikaate on kauguuendanud 180 000 inimest ning politsei- ja piirivalveameti esindustes on sertifikaate uuendanud ligikaudu 43 000 inimest, teatas Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA).

«Koormused on suhteliselt madalad, jäädes ööpäevas näiteks kauguuendamiste puhul 6000-7000 piiresse. Seega need, kes ei ole veel jõudnud uuendada, tasuks seda oma arvutis teha, kuna järjekordi pole,» ütles RIA kommunikatsioonijuht Helen Uldrich BNS-ile.

3. novembri hilisõhtul peatas riik ligi 760 000 turvariskiga ID-kaardi sertifikaadid. Kõik uuendamata sertifikaatidega ID-kaardid jäävad toimima isikut tõendava dokumendina. Peatatud sertifikaatidega ID-kaarte saab jätkuvalt uuendada politsei- ja piirivalveameti teenindustes ja kauguuendamise teel. Peatatud sertifikaate saab uuendada 31. märtsini.

Turvarisk puudutab ligi 800 000 ID-kaarti, seal hulgas digi-ID-d ning e-residendi- ja elamisloakaarti. Turvarisk ei puuduta mobiil-ID-d ega enne 2014. aasta oktoobrit välja antud ID-kaarte.

Septembri alguses teatasid valitsus, RIA ja PPA avalikkusele ID- kaardi turvariski avatastamisest Tšehhi teadlaste poolt. Senise teadaoleva teabe kohaselt ei ole turvarisk ühegi konkreetse kaardi puhul realiseerunud. Praeguseks on suletud ID- kaardi avalike võtmete andmebaas, kuna ilma avalikku võtit teadmata ei ole võimalik antud turvariski kaardi ründamiseks kasutada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles