Maailma esimese eetilise šokolaadi looja tuleb Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ökoloogiline šokolaad Green&Blacks.
Ökoloogiline šokolaad Green&Blacks. Foto: Erakogu

Järgmisel nädalal pakutakse Pärnu Kontserdimajas turunduskonverentsil ligi 400le turundus- ja müügijuhile degusteerimiseks maailma esimest ökoloogilist šokolaadiGreen&Blacks, ning samas saab kuulata selle loojat Craig Samsi. Ka eetiliseks ja orgaaniliseks šokolaadiks kutsutud maistusebrand on  Suurbitannias ja USAs kasvanud 20 aastaga 100 miljoni naelase aastakäibega (ca 2 miljardit krooni)  edulooks.

«Kuigi Eestis ega Baltikumis meie andmetel Green & Blacksi ei müüda ega teda ka laiemalt ei teata, on selle taga ülimenukas rahvusvaheline edulugu, mis kummutab meilgi levinud müüdi, nagu poleks õiglase hinnaga ostetud ja täielikult ökoloogilisel tootel kõrgema hinna tõttu suurt tarbijaskonda,» rääkis šokolaaditahvlite looja Eestisse kutsunud Toomas Tamsar Pärnu Konverentsidest. «Eetiliseks muudab selle toote mitte ainult puhas, väetistevaba tooraine, vaid ka kakaoubade tootjatele makstav õiglane hind.»

Tamsare sõnul oli Craig Sams esimene, kes ausal hinnal ja puhtal tootel baseeruva kaubaga maailmas läbilöögi saavutas. «Täna on turul palju selle idee kopeerijaid, kuid juba kakskümmend aastat väldanud Green&Blacksi edulugu on andnud firmale edumaa, mida teistel on üsna raske korrata.»

Tamsar märkis, et Pärnu turunduskonverentsil tutvustamiseks valiti just Green&Blacks seetõttu, et selle edu on seotud põneva ja teistsuguse looga. «Seekordsel konverentsil püüamegi meie turundajatega koos arutada inspireerivate lugude rääkimise võimalusi, eetiline šokolaad ongi aga üks parimaid lugusid, mis meenub alati, kui seda toodet näed või maitsed.»

Tamsar lisas, et on täiesti võimalik, et lähiajal jõuab Green&Blacks müüki ka Eestis, sellekohaseid läbirääkimisi on alustamas üks ökokaubanduse ettevõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles