Figuurisõbrad soovitavad pühapäeval emasid üllatada maitsvate, kuid samas kergete maiustega. Allpool kolm koogiretsepti, mis peaksid selleks puhuks hästi sobima.
Figuurisõbrad jagavad emadepäevaks koogiretsepte
Küpsise kodujuustukook
Vormi määrimiseks:
1 tl vedelat margariini
Põhi:
80 g küpsist
50 g väherasvast margariini
Täidis:
100 ml 12% Creme Vanilla vahustatavat vaniljekastet
1 muna
200 g rasvata kodujuustu
250 g rasvata pakikohupiima
2 sl tärklist
2 tl vaniljesuhkrut
2,5 sl suhkrut
50 ml sidrunimahla
- Määri ümmarguse lahtikäiva küpsetusvormi (Ø 24 cm) küljed margariiniga ja pane põhja küpsetuspaber.
- Purusta küpsised ja sega margariiniga ning suru ühtlaselt vormi põhja.
- Vahusta vaniljekaste, lisa vahustamise käigus juurde muna, kodujuust ja kohupiim. Sega hulka tärklis, maitsesta vaniljesuhkru, suhkru ja sidrunimahlaga.
- Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175º C juures umbes 45 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun.
- Serveeri jahtunult.
Kerge vaarika-šokolaaditort
Põhi:
1 kolmekihiline tordipõhi (400 g)
Niisutamiseks:
2 dl õunamahla
1 spl sidrunimahla
½ dl vett
Täidis 1
300 g vaarikaid
Täidis 2 (vaniljevaht):
1 pakk Flora Crème Vanilla – vahustatavat vaniljekastet
Täidis 3:
½ ülalmainitust vaniljevahust
250 g rasvata kohupiima
2 sl lahustuvat kakaopulbrit
Kaunistuseks:
Kas poolitatud viinamarju, ananassitükke, kookoshelbeid, mandlilaaste, piparmündi- või sidrunmelissi lehti, riivitud šokolaadi vms omal valikul.
- Eemalda tordipõhjad teineteisest. Sega niisutamiseks õuna- ja sidrunimahl ja vesi, niisuta koogipõhjad korralikult.
- Aseta 1 niisutatud koogipõhi ettevaatlikult serveerimisvaagnale. Pane peale marjad.
- Kata teise niisutatud koogipõhjaga.
- Vahusta vaniljekaste ja pane lusikaga 1/2 vahust koogipõhjale.
- Aseta peale kolmas koogipõhi.
- Lisa ülejäänud vaniljekastmele kohupiim ja kakao. Vahusta kuni ained korralikult segunevad. Kata sellega kook pealt ja külgedelt .
- Aseta külmkappi vähemalt tunniks. Kaunista enne serveerimist.
Nõuanne!
Lõika kaunistamata kook parajateks tükkideks ja kaunista iga tükk eraldi.
Ahvatleva maitse ja lõhna saad lisades täidisesse 1 tl rummiessentsi.
Šokolaadikoogipõhjale sobib täidiseks ka purustatud banaan ja puding.
Pirnikeeks
2 pirni
100 ml sidrunimahla
1 tükk kaneelikoort
140 g väherasvast margariini
160 g suhkrut
mõni tilk vedelat suhkruasendajat
1 tl vaniljesuhkrut
4 muna
300 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
40 g kaerahelbeid
- Tükelda pirnid, kuumuta koos sidrunimahla ja kaneelikoorega keemiseni. Lase jahtuda.
- Vahusta margariin suhkruga, lisa suhkruasendaja ja vaniljesuhkur, hõõru ükshaaval juurde munad. Sega taigna hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja kaerahelbed.
- Võta kaneelikoor pirnivedelikust välja, tõsta pirnid koos vedelikuga taigna hulka, sega hästi läbi. Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud 26 cm pikkusesse keeksivormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 70 minutit.