Eesti rikkaim arst: soomlasi enam hinnaga ei löö (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KSA Silmakeskuse omanik Ants Haavel.
KSA Silmakeskuse omanik Ants Haavel. Foto: Robin Roots

Aastaid ainsa arstina Äripäeva Rikaste TOPis figureeriv silmaarst, KSA Silmakeskuse omanik Ants Haavel tõdeb, et kuigi algselt lootsid nad soomlasi laserprotseduuridele meelitada hinnaga, siis see ei ole läinud nii libedalt kui loodeti. 

Silmade laserlõikusega tegelev silmakeskus KSA püüdis Eesti inimeste kõrval leida kliente ka naaberriikidest, kuid see ei ole läinud nii libedalt kui loodetud, kirjutab Äripäev.

«Algne idee oli, et lööme hinnaga, aga mõne aastaga sai selgeks, et hind ei ole üldse määrav. Kuigi Soomes on laserprotseduuri hind 3600–4000 eurot ja meil siin 2000, siis see ei ole nii, et ma teen siin ukse lahti ja Tallink aina toob inimesi,» ütles Haavel.

Asi on nimelt selles, et Soomes ja Rootsis on loodud nii mitmeid võimalusi tervishoiuteenustele kulutatud raha tagasi saada, kas läbi kohaliku haigekassa või tööandja kaudu, et kokkuvõttes ei ole Eestist teenuse ostmine nende riikide kodanikele sugugi odavam. 

KSA Silmakeskusel on küll siiani esindus Helsingis ja sealtkaudu tuleb umbes 30 protsenti patsientidest, kuid valdavalt on need Soomes elavad eestlased. 

Pikemalt loe KSA tegemistest Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles